Een ooglidcorrectie: waar op te letten bij het kiezen van een kliniek

Cosmetische ingrepen zijn al lang niet meer zo bijzonder en spannend als dat ze ooit waren, zeker de ooglidcorrectie is erg populair. Waar de behandeling jaren geleden vooral werd uitgevoerd bij vrouwen, vinden ook steeds meer mannen hun weg naar een kliniek om hun bovenoogleden te laten corrigeren.

Anders dan zeer ingrijpende plastisch chirurgische behandelingen als een facelift of borstvergroting, mag een ooglidcorrectie ook worden uitgevoerd door een cosmetisch arts of huisarts. Dit in combinatie met het groeiende aantal behandelingen, maakt dat ook het aantal klinieken dat een ooglidcorrectie uitvoert, ieder jaar stijgt. Voor potentiële patiënten kan dit erg lastig zijn, waar moet je nou op letten bij het maken van een keuze over naar welke kliniek je nou het best kan gaan?

Staar u niet blind op de prijs, een ooglidcorrectie hoeft tegenwoordig niet meer duur te zijn. Daarom is het niet zo dat een duurdere behandeling van hogere kwaliteit is, een goedkopere behandeling is dus logischerwijs niet automatisch slechter.
Kies voor een kliniek waar de behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. Omdat de behandeling relatief eenvoudig is, is er besloten dat de behandeling ook uitgevoerd mag worden door een cosmetisch arts of huisarts en valt daarmee in dezelfde categorie als een botox-injectie. We zien echter dat het aantal complicaties bij een behandeling relatief hoog ligt bij deze behandelaren. U kunt daarom beter voor een gespecialiseerde ooglidcorrectie plastisch chirurg kiezen.
Lees je goed in, op internet zijn tientallen websites te vinden waarop mensen ervaringen plaatsen over hun behandeling en het uiteindelijke resultaat. Let er wel op dat je op een onafhankelijke website zit, er zijn namelijk ook websites waarvan het lijkt alsof ze onafhankelijk zijn, maar eigenlijk van een kliniek is.
Ga af op je gevoel. De meeste klinieken bieden een gratis en vrijblijvende intake aan, een mooie kans om eens een kijkje te nemen in de kliniek.